WEBSHOP

Kampanj Mars 2019
Land: 
Frankrike
Distrikt: 
Bordeaux

Här har vi det stora nöjet att presentera en av de stora profilerna idag i Bordeaux. Jonathan Maltus är en av "rebellerna" som har spelat stor roll för hur framför allt St Emillion har förändrats sedan mitten på 90-talet.

Han hade stor del i den s k garagist-rörelsen, vilket i korthet innebar att man gick utanför de tidigare normerna att producera vin från hela egendomar till att laborera med mindre special-cuvéer från enstaka särskilt framstående delar av vingårdarna. Jonathan och Lyn Maltus köpte Château Teyssier 1994 och påbörjade en resa som de troligen då inte kunde förutse. Förutom att modernisera Teyssier (där de fortfarande bor) fullständigt så började de att köpa upp mer mark. Från de ursprungliga 5 hektar som Teyssier omfattade innehar man nu ca 30 hektar vingårdar i framför allt St Emillion. Förutom Teyssier så producerar man ett antal "single-vineyard" cuvéer som fått kult-status (Le Dôme, Les Astéries, Le Carré, Vieux Château Mazerat) som alla är röda, samt även ett vitt vin från en enda vingård, Clos Nardian. Man äger också Château Laforge som är ett helt strålande vin, och man producerar också ett rött och ett vitt vin som är generisk Bordeaux som heter Pezat.

Nu räckte det ju inte för Maltus att "bara" producera kultviner i Bordeaux. Sedan 2008 gör han även fantastiska viner i Napa Valley under namnet "World's End", vilka vi också har nöjet att kunna erbjuda våra kunder i denna kampanj. Jonathan Maltus har fått fantastisk kritik och höga poäng för sina viner. Det mest enastående var när han fick det perfekta 100 poäng från Robert Parkers The Wine Advocate för 2010 Le Dôme, detta året efter att han fått 99 poäng för samma vin Allt detta sammantaget gör Jonathan Maltus och Château Teyssier till en fantastisk vinproducent som vi på Cavarosa Wine är oerhört stolta att få jobba med. Läs mer om hans olika viner som vi erbjuder i denna årests sista kampanj här nedan, där ni också har möjlighet att köpa flera olika blandade lådor. Observera att de dyraste vinerna från Bordeaux säljs i lådor om tre flaskor, övriga i sexpack som vanligt. Mer info hittar du på www.maltus.com och på bloggen maltuswine.blogspot.com .

Château Teyssier

Lacroix Bordeaux Superieur 2016

Härligt Bordeaux-vin till ett strålande pris.En blend på 55% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 20%...

Minsta antal är sex st
119,00 kr
[field_link_image]

Pezat Bordeaux Blanc 2016

Man borde dricka mer VIT Bordeaux! Pezat Blanc är ett högklassigt exempel på vit Bordeaux. En...

Minsta antal är sex st
145,00 kr
[field_link_image]

Pezat Rouge Bordeaux Superieur 2016

Pezat Rouge görs på druvor från vingårdar precis utanför St Emillion-apellationen, 75% Merlot och...

Minsta antal är sex st
159,00 kr
[field_link_image]

Château Teyssier St Emillion Grand Cru 2014

Château Teyssier är själva hjärtat i Jonathan Maltus verksamhet och liv i Bordeaux. Man har gjort...

Minsta antal är sex st
259,00 kr
[field_link_image]

Château Laforge St Emillion Grand Cru 2011

Här vi vi fått ett ruggigt bra pris på ett riktigt bra vin.OBS Säljes i låda om tre...

Minsta antal är tre st
315,00 kr
[field_link_image]