• Tenuta Monteti

  "Tenuta Monteti remains arguably the single finest source for reasonably priced wines in Maremma."  The Wine Advocate

 • Clos Dominic

  I Priorat ligger vår minsta producent, Clos Dominic. En vingård, urgamla vinrankor, tre grymma viner.

 • Lancelot-Royer

  Lancelot-Royer ...hanterverksmässigt producerad champagne från enastående vingårdar i Côte de Blancs.

 • Mader

  Vins Mader - Ekologiska ursprungstypiska viner från Alsace.

 • Fattoria Rodano

  Fattioria Rodano - Superb Chianti Classico till superba priser!

Nero Né Taurasi DOCG 2011

Leverantör: 

100% Aglianico från de bästa delarna av vingårdarna. Handskördade druvor som krossas, avstjälkas och sedan låter man det ligga och laka ur färg med skalen (maceration) med efterföljande jäsning som  startar av sig självt med den naturliga jästen, total tid ca 30 dagar. Därefter  vidtar lagring på stora fat av ek från Slavonien i 36 månader. Man använder ingen ny ek i sin produktion, men lagrar det alltså mycket länge. Därefter ytterligare minst två år på flaska innan man släpper det till marknaden.

Här har vi ett vin där man förstår att Aglianico kallas för "söderns Nebbiolo". Det finns mycket som påminner om en bra Barolo i detta vin, förutom färgen som är väsentligt mörkare, och börjar få lite toner av tegel i kanten. Aromer av salmiak, charkuterier, läder, örtkyddor och mineraler i doften. Stor, klassisk smak med drag av mörk choklad, mörka bär, lakrits och kryddor. Kraftfullt men känns ändå mycket välbalanserat vilket tyder på mycket kompetent vinmakande. Ett stort och mäktigt vin som definitivt kommer att ha ett långt och intressant liv framför sig, troligen bortåt 10-15 år. 

Dekantera det gärna minst en timme, gärna två, och drick det i stora glas. 

Passar bra till en nötstek bräserat i ett kraftigt rött vin och till smakrika hårdostar, som en vällagrad parmesan eller en schweizare.